هورمون پرولاکتین
هورمون پرولاکتین چیست؟
یکی از هورمون های پروتئینی که غده هیپوفیز مغز آن را ترشح می کند و در شیر دادن زنان پس از زایمان نقش مهمی دارد هورمون پرولاکتین می باشد. در واقع این هورمون در مردان و خانم های غیر باردار بسیار کمتر از زنان باردار وجود دارد.
لازم به ذکر است که بدانید هورمون پرولاکتین در ترشح هورمون های استروژن و تستوسترون بسیار موثر میباشد و نقش مهمی در بارور شدن خانم ها و آقایون دارد.
به خاطر داشته باشید که اگر میزان این هورمون در بدن شما کم باشد نیاز است که متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص و معاینات لازم برای شما داروهای مناسب را تجویز نماید تا تعادل این هورمون در بدن شما حفظ شود.
کارکردهایی هورمون پرولاکتین
نام دیگر این هورمون، لاکتوژن، ماموتروپ و لاکتوتروپ می باشد و همانطور که در ابتدای این مقاله هم عنوان کرده ایم نقش اصلی را در تحریک غدد شیرساز در سینه ایفا میکند.
در ضمن در سایر قسمت های بدن همچون کبد، کلیه و غدد تناسلی نیز این هورمون وجود دارد و در بروز میل جنسی نیز نقش بسیار مهمی دارد که غالبا با مکیدن سینه میزان این هورمون افزایش پیدا می کند.
از دیگر کارکردهای مهم هورمون پرولاکتین این است که بالا رفتن سطح آن در بدن خانم ها چرخه قاعدگی را مختل میکند. این امر به زنان کمک میکند تا در دوران شیردهی بدن خود را بازسازی کرده و برای بارداری بعدی آمادگی بیشتری کسب کنند.
پاسخها